www.dearmom.gr

Αρχική/ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ/Ψυχολογία & Σχέσεις/Γιατί είναι σημαντικό να κάνεις θετικές σκέψεις όσο είσαι έγκυος

Γιατί είναι σημαντικό να κάνεις θετικές σκέψεις όσο είσαι έγκυος

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Γιατί είναι σημαντικό να κάνεις θετικές σκέψεις όσο είσαι έγκυος

από την Ιωάννα Μίχαλου

Η αλλαγή που βιώνεις είναι αρκετή για να σε γεμίσει με χιλιάδες σκέψεις, σημαντικές και ασήμαντες. Από το αν μπορείς να φας ψάρι μέχρι το πώς θα τα βγάλεις πέρα οικονομικά με τη νέα ζωή που έρχεται, όλα γυρνούν στο μυαλό σου και σε αγχώνουν. Είναι απολύτως φυσιολογικό να σου συμβαίνει, όμως πρέπει να σταματήσεις να κατακλύζεσαι από αρνητικές σκέψεις. Γιατί;

Όπως έδειξαν έρευνες του Πανεπιστημίου του Τέξας, οι γυναίκες που καταφέρνουν να διώξουν μακριά τις αρνητικές σκέψεις και να σκέφτονται θετικά, βιώνουν καλύτερη εγκυμοσύνη και σε ψυχολογικό και σε σωματικό επίπεδο. Νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους, δεν αισθάνονται κόπωση και ζουν την αλλαγή που συμβαίνει στη ζωή τους με τον καλύτερο τρόπο. Αντίθετα, οι γυναίκες που αγχώνονται και σκέφτονται συνεχώς αρνητικά, αντιμετωπίζουν ψυχοσωματικές συνέπειες που δεν τις αφήνει να απολαύσουν το θαύμα που λαμβάνει χώρα στο σώμα τους. Μια γυναίκα με θετική στάση, έχει τη διάθεση να επικεντρωθεί στην εγκυμοσύνη της και στον εαυτό της, να τρώει καλά, να κοιμάται σωστά και να είναι ήρεμη, συνήθειες που κάνουν καλό και σε εκείνη και στο μωρό της. 

Αν, λοιπόν, έχεις άγχος, δε σκέφτεσαι όμορφα, τρελαίνεις το μυαλό σου με αρνητικές σκέψεις και δε νιώθεις καλά με αυτό που σου συμβαίνει, είναι καλό να κάνεις μια στροφή και να αλλάξεις στάση. Να νιώσεις όμορφα με αυτό που σου συμβαίνει, όχι μόνο γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί το λένε και οι επιστήμονες!

Φωτογραφία: Shutterstock

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Σχετικά άρθρα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.