www.dearmom.gr

Αρχική/ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ/Διατροφή & άσκηση/Τα σημαντικά οφέλη της άσκησης στην εγκυμοσύνη

Τα σημαντικά οφέλη της άσκησης στην εγκυμοσύνη

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Τα σημαντικά οφέλη της άσκησης στην εγκυμοσύνη

από τη Μαριάννα Σπυράκου

Δεν είναι ποτέ αργά να ξεκινήσεις να ασκείσαι, ακόμα και αν μόλις έμαθες ότι περιμένεις παιδί. Με τη σύμφωνη γνώμη και καθοδήγηση του γιατρού σου μπορείς να αρχίσεις να κάνεις ήπια άσκηση, που θα σε βοηθήσει σε πολύ περισσότερα από όσα ποτέ περίμενες! Τι οφέλη μπορεί να έχει στο σώμα, στην υγεία και στη ψυχή σου;

Μείωση στον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη κύησης, σύμφωνα με Αμερικανική έρευνα. Πολύ σημαντικός παράγοντας που κάνει την κύηση πιο ασφαλή για τη μητέρα και το μωρό. 

Πιο υγιές σώμα. Οι γυναίκες που ασκούνται ήπια στην εγκυμοσύνη έχουν καλύτερο σωματικό βάρος. Αυτό τις κάνει πιο υγιείς, ενώ οι ίδιες αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους, γεγονός πολύ σημαντικό και για την εμφάνιση επιλόχειας κατάθλιψης. 

Λιγότεροι ή πιο ήπιοι πόνοι στη μέση. Μια περιοχή που υποφέρει λόγω αλλαγών και βάρους, απολαμβάνει τα οφέλη της άσκησης όταν αυτή γίνεται σωστά και σε απαλλάσσει από τα δύσκολα βράδια που πονάς. 

Καλύτερος τοκετός. Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες που γυμνάζονται στην εγκυμοσύνη έχουν πιο εύκολους τοκετούς από όσες δεν ασκούνται καθόλου. 

Πλουσιότερη και καλύτερη διατροφή. Ένας γενικότερα καλός τρόπος ζωής δε μπορεί να μην αντανακλάται στο τραπέζι. Η σωστή διατροφή είναι σημαντικότατη και όσες γυναίκες ασκούνται την έχουν κανόνα στην καθημερινότητά τους. Αυτό είναι καλό και για τις ίδιες και για το έμβρυο. 

Λιγότερο άγχος. Η άσκηση καταπολεμάει το στρες που δημιουργεί η εγκυμοσύνη και βοηθάει τη γυναίκα να είναι πιο χαρούμενη, απολαμβάνοντας αυτό που της συμβαίνει!

Φωτογραφία: Shutterstock

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Σχετικά άρθρα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.