www.dearmom.gr

Αρχική/ΝΗΠΙΑΚΗ ΗΛΙΚΙΑ/Ψυχολογία & Σχέσεις/Τι χρώματα να βάλεις στο παιδικό δωμάτιο

Τι χρώματα να βάλεις στο παιδικό δωμάτιο

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Τι χρώματα να βάλεις στο παιδικό δωμάτιο

από την Ιωάννα Μίχαλου

Όταν αποφασίσεις να ανανεώσεις το παιδικό δωμάτιο από τα κλασικά ροζ και γαλάζια χρώματα που τα έβαψες- αν τα έβαψες- μόλις έμαθες το φύλο του μωρού σου θα διαπιστώσεις πόσες πολλές είναι οι επιλογές χρωμάτων! Δε θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις ανάμεσα στις δεκάδες αποχρώσεις που θα δεις σε μια κλασική παντονιέρα, ενώ οι συνδυασμοί θα μοιάζουν ατελείωτοι. Πράγματι έτσι είναι, μόνο που για το παιδικό δωμάτιο θα πρέπει να είσαι λίγο πιο επιλεκτική και να διαλέξεις τα σωστά χρώματα για την περίσταση και το χαρακτήρα του παιδιού σου. Μάλιστα, σε αυτή την ηλικία θα μπορέσεις να το ρωτήσεις και τι του αρέσει περισσότερο. Ας δούμε μερικούς χρωματικούς κανόνες:

Τα κλασικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στα παιδικά δωμάτια που κινούνται στις αποχρώσεις του ροζ κα του μπλε, δεν είναι κακή ιδέα αν θες να τα κρατήσεις. Μπορείς να τα ζεστάνεις λίγο ή και να τα συνδυάσεις με κάποιο άλλο χρώμα για να δώσεις ένα πιο παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, αλλά πρόσεχε να μην είναι πολύ έντονα και κουράζουν το μάτι. 
Το μπλε συγκεκριμένα συστήνεται για παιδικό δωμάτιο, καθώς ηρεμεί και χαλαρώνει. 

Οι φωτεινές αποχρώσεις αναζωογονούν τα παιδιά και τα γεμίζουν ενέργεια. Αν θέλεις το παιδί σου να είναι συνεχώς σε εγρήγορση, τότε ένα κίτρινο χρώμα θα τα καταφέρει πολύ καλά αφού θα το τονώνει συνέχεια.

Τα ουδέτερα χρώματα είναι πιο ξεκούραστα και αδιάφορα, οπότε καλό είναι να τα επιλέξεις αν δεν έχεις κάποιο συγκεκριμένο στόχο από την επιλογή των χρωμάτων του δωματίου σου. Αντίθετα τα έντονα χρώματα πρέπει να επιλέγονται μόνο αν γνωρίζεις το αποτέλεσμα που έχει όταν μπει σε ένα χώρο. Για παράδειγμα το κόκκινο διεγείρει και τονώνει, γεγονός που δεν το κάνει ιδανικό αν θέλεις να το βάλεις σε υπνοδωμάτιο(εκτός αν είναι λεπτομέρεια πάνω στον τοίχο ή ρίγα), ενώ το έντονο πράσινο ενισχύει τη συγκέντρωση.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Σχετικά άρθρα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.