www.dearmom.gr

Αρχική/ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ/Διατροφή & Άσκηση/Τι πρέπει να κάνεις αν θες να βοηθήσεις το παιδί σου να χάσει βάρος

Τι πρέπει να κάνεις αν θες να βοηθήσεις το παιδί σου να χάσει βάρος

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Τι πρέπει να κάνεις αν θες να βοηθήσεις το παιδί σου να χάσει βάρος

από την Κατερίνα Αλεξογιάννη

Ένα παιδί με αυξημένο βάρος έχει πολλά προβλήματα, από σωματικά και κινησιακά, μέχρι ψυχολογικά και κοινωνικά. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να προσπαθήσει να αλλάξει την εικόνα του σώματός του, για να μπορέσει να απολαύσει την παιδική του ηλικία χωρίς να στερείται την καλή υγεία και ψυχολογία του. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το παιδί, αλλά και από τους γονείς και μάλιστα σε πολύ σημαντικό βαθμό. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες που έγιναν του Πανεπιστημίου του Buffalo, όσα παιδιά είχαν την πλήρη στήριξη και συνεργασία των γονιών τους στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος, είχαν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τα παιδιά που δεν βίωναν μεγάλη υποστήριξη, αλλά υπόκειντο είτε ένδειξη αδιαφορίας, είτε πίεση. Αυτό μεταφράζεται και μαθηματικά, με αποτελέσματα που θέλουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας με πολύ αυξημένο βάρος να καταφέρνουν να χάνουν επιτυχώς έως και 7,5 κιλά το χρόνο παραπάνω από τα παιδιά που δεν είχαν υποστηρικτικούς και ενθαρρυντικούς γονείς.

Με λίγα λόγια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν και τόνισαν πως η υποστήριξη των γονέων επί καθημερινής βάσεως είναι πολύ σημαντική και μπορεί να διπλασιάσει τα ποσοστά επιτυχίας. Δε χρειάζεται μόνο ένα διαιτητικό φαγητό να περιμένει στο τραπέζι, αλλά και να μπορεί η μαμά και ο μπαμπάς να εξηγούν στο παιδί γιατί τρώει αυτό το φαγητό, να τρώνε και εκείνοι κάτι ανάλογο, να το επιβραβεύουν για την προσπάθειά του και να είναι δίπλα του στο δύσκολο αγώνα του. Μη ξεχνάμε ότι δεν είναι εύκολο να πάρεις από ένα παιδί το παγωτό και να του δώσεις βραστό κοτόπουλο. Είναι ευκολότερο, όμως, όταν με την παρέα και τη στήριξη το κάνεις να μοιάζει πιο γευστικό από ό,τι είναι. 

Φωτογραφία: Shutterstock

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Σχετικά άρθρα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.