www.dearmom.gr

Αρχική/ΟΜΟΡΦΙΑ/Φροντίδα & Περιποίηση /Σημεία σε πρόσωπο & σώμα που χρειάζονται τακτικές ανάσες ξεκούρασης

Σημεία σε πρόσωπο & σώμα που χρειάζονται τακτικές ανάσες ξεκούρασης

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Σημεία σε πρόσωπο & σώμα που χρειάζονται τακτικές ανάσες ξεκούρασης

από τη Δανάη Αργύρη

Κάθε σημείο του σώματος έχει τη δική του ρουτίνα ομορφιάς που έχει σκοπό να το κάνει να λάμπει και να ακτινοβολεί. Από τα μαλλιά μας μέχρι και τα νύχια των ποδιών μας, έχουμε συγκεκριμένες διαδικασίες που ακολουθούμε και μερικές από αυτές πρέπει να τις αφήνουμε λίγο στην άκρη. Αυτή η επιλογή δεν έχει στόχο να σταματήσει να μας ομορφαίνει, αλλά να δώσει λίγες ανάσες ξεκούρασης στο πρόσωπό και στο σώμα μας, ώστε να μην ταλαιπωρούνται από τεχνικές και προϊόντα. Ποια είναι αυτά τα σημεία;

Μαλλιά
Τα μαλλιά μας κουράζονται πάρα πολύ με τα χρόνια, ειδικά αν τα βάφουμε συνέχεια, κάνουμε styling και θερμικές εργασίες. Αν μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από όλα αυτά για λίγο καιρό, θα δούμε πόσο θα ανανεωθούν και θα ξανανιώσουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι τα μαλλιά τους δεν μακραίνουν ή δεν κάθονται. Θέλουν ξεκούραση. 
Αν μπορείς, λοιπόν, σκούρυνε τα για να αραιώσεις τη συχνότητα των βαφών, άφησέ τα χωρίς προϊόντα και θερμότητα για λίγες εβδομάδες και εκείνα θα σε ευχαριστήσουν. 

Πρόσωπο
Το καθημερινό μακιγιάζ κουράζει την επιδερμίδα, την αφυδατώνει και τη βαραίνει. Όσο εξελιγμένα και αν είναι τα προϊόντα της σύγχρονης κοσμετολογίας, η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν ισοδυναμεί με ενυδατωμένη επιδερμίδα που κοιμάται απαλλαγμένη από κάθε ίχνος μακιγιάζ. Είναι καλό να αφήσουμε λίγο το δέρμα μας να αναπνεύσει τις ημέρες που δεν απαιτείται να είμαστε μακιγιαρισμένες. 
Γι’ αυτό τα σαββατοκύριακα απόλαυσε το no make up εαυτό σου και θα δεις σημεία όπως την περιοχή κάτω από τα μάτια σου να έχει αμέσως καλύτερη όψη. 

Σώμα
Ειδικά το καλοκαίρι, το καθημερινό ξύρισμα είναι τόσο καταπονητικό για την επιδερμίδα που δε θα μπορούσε να μη χρειάζεται μια αποχή. Είναι δύσκολο να απέχεις από την αποτρίχωση, είναι όμως εύκολο να μην την κάνεις τόσο εντατικά και να αφήνεις  το δέρμα σου να ξεκουράζεται. Επίσης, τα νύχια είναι ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο περιποίησης που χρειάζεται ένα μεγάλο διάλειμμα. Είναι καλό να αφήνεις τα νύχια σου άβαφα για κάποιο διάστημα, γιατί η συνεχής χρήση βερνικιών μεγαλώνει τον κίνδυνο για μύκητες, κιτρινίζει τα νύχια και τα αφυδατώνει. Με ένα απλό σκληρυντικό μπορείς να προσφέρεις όμορφη εικόνα, χωρίς να τα επιβαρύνεις.

Φωτογραφία: Shutterstock

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Σχετικά άρθρα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.