www.dearmom.gr

Αρχική/ΟΜΟΡΦΙΑ/News & Trends/Πώς θα επιλέξεις το άρωμα που διεγείρει τις αισθήσεις και είναι ιδανικό για σένα

Πώς θα επιλέξεις το άρωμα που διεγείρει τις αισθήσεις και είναι ιδανικό για σένα

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Πώς θα επιλέξεις το άρωμα που διεγείρει τις αισθήσεις και είναι ιδανικό για σένα

Από την Beauty Expert, Άννα Μαρία Παπίρη

Κάθε φορά που πηγαίνω στα καταστήματα καλλυντικών συναντώ γυναίκες που  αναζητούν το τέλειο άρωμα. Δοκιμάζουν κάθε τι καινούριο, σε διάφορα σημεία του σώματος αλλά συνήθως μένουν στο τέλος με μία γεύση απορίας. Ποιο μου ταιριάζει καλύτερα;  Ακόμη και αν ανήκετε στις γυναίκες που αγαπούν τα έντονα  αρώματα ένα ελαφρύ δροσερό άρωμα είναι η καλύτερη επιλογή για το γραφείο ή γενικότερα για τις πρωινές ώρες. Είναι μοντέρνο και φοριέται παντού.

Άρωμα ή κολόνια;

Αγοράζοντας ένα άρωμα είναι πολλές οι παράμετροι που θα σκεφθείτε πριν τη καθοριστική κίνηση: πότε θέλω να το φοράω, πόσο θέλω να πληρώσω, πόσο θέλω να διαρκεί η μυρωδιά του.

Γι αυτό είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε τις κατηγορίες τους.

Parfume: έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα αιθέριων ελαίων, διαρκεί περισσότερο και είναι το πιο ακριβό.

Eau de Parfum: έχει μικρότερη περιεκτικότητα αιθέριων ελαίων δεν είναι τόσο ακριβό αλλά χρειάζεται επανάληψη στη διάκρεια της ημέρας.

Eau de toilette: έχει ακόμη μικρότερη περιεκτικότητα αιθέριων ελαίων και αφήνει πιο δροσερή αίσθηση. Είναι σαφώς πιο οικονομικό και ταιριάζει σ όσους επιθυμούν ελαφριές μυρωδιές.

Cologne: Είναι η αγαπημένη κατηγορία των ανδρών και η πιο οικονομική.  Ιδανική για το Καλοκαίρι, χαρίζει μία αίσθηση τόνωσης και δροσιάς σε όλο το σώμα καθώς εξατμίζεται το αλκοόλ.

Κάντε τα καλύτερα με το άρωμά σας

ΝΑΙ

-Να φοράτε άρωμα κάθε μέρα ανεξάρτητα εάν πηγαίνετε στη δουλειά ή απλά βόλτα. Μην το φυλάτε για ιδιαίτερες περιπτώσεις.

-Να θυμάστε ότι η χημική ισορροπία στην επιδερμίδα σας σε ορισμένες συνθήκες  μπορεί να αλλάξει και να επηρεάσει το άρωμά σας. Για παράδειγμα όταν  έχει υπερβολική ζέστη ή όταν βρίσκεστε σε δίαιτα θα παρατηρήσετε ότι αλλάζει και η απόδοση που έχει το άρωμα στο δέρμα σας.

-Επιλέξτε προσεκτικά. Δοκιμάστε αρκετές φορές το άρωμα που θα αγοράσετε και όχι σε ημέρες με ακραία καιρικά φαινόμενα. Δοκιμάστε το δύο ή τρεις φορές πάντα μόνο του χωρίς να έχετε ψεκάσει στο ίδιο χέρι και άλλα αρώματα.

-Κερδίστε τα καλύτερα από αυτό ψεκάζοντας σε σημεία του σώματος που αισθάνεστε τους παλμούς σας. Πίσω από τα αυτιά, στο λαιμό, στο εσωτερικό μέρος των αγκώνων πίσω από τα γόνατα. Ψεκάστε όπως σωστά έλεγαν οι γιαγιάδες μας και στο γύρω του φορέματος που φοράτε.

-Να προσέχετε το άρωμά σας. Να θυμάστε ότι διατηρείται περισσότερο χρόνο εάν φυλάτε το μπουκάλι σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος και να καθαρίζεται το στόμιο κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε.

ΟΧΙ

-Μην ανακατεύετε διάφορες μυρωδιές. Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το άρωμά σας να πλένεστε με ουδέτερο σαπούνι, και να χρησιμοποιείται άοσμο αποσμητικό ή κρέμα σώματος.

-Να μην έρχεστε..δεύτερη. ΄Ένα άρωμα μπορεί να μυρίζει τέλεια στη καλύτερη σας φίλη αλλά όχι πάνω σας. Γι αυτό να το δοκιμάζετε πάνω σας.

-Μην φοράτε το άρωμα του φίλου σας. Πολλές γυναίκες αρέσκονται στα ανδρικά αρώματα ωστόσο δεν είναι ούτε σέξι ούτε θηλυκό  να μυρίζεται σαν κι αυτόν ή το φίλο του, πόσω μάλλον τον προϊστάμενο του.

-Μην ψεκάζεται πάνω σε μεταξωτά ή λεπτεπίλεπτα υφάσματα είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν λεκέδες.

-Μην ενθουσιαστείτε από την μυρωδιά και προχωρήσετε αμέσως σε αγορά. Ένα μικρός γύρος  στο κατάστημα θα δώσει το κατάλληλο χρόνο στο άρωμα ώστε να κορυφωθεί η μυρωδιά του και να δείτε εάν πράγματι είναι αυτό που θέλετε.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Σχετικά άρθρα
Dear Mom,
Η άποψη σου και η εμπειρία σου είναι πολύ σημαντική για όλες μας.
Μοιράσου τη μαζί μας!