www.dearmom.gr

Αρχική/ΣΧΕΣΕΙΣ/Οικογένεια & Παιδί /Γιατί πρέπει να πιέζεις τον άντρα σου να προσέχει την υγεία του

Γιατί πρέπει να πιέζεις τον άντρα σου να προσέχει την υγεία του

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Γιατί πρέπει να πιέζεις τον άντρα σου να προσέχει την υγεία του

από την Κατερίνα Αλεξογιάννη

Είναι ο σύντροφός σου, ο πατέρας του παιδιού σου, εκείνος που έχεις διαλέξει για να συμπορεύεστε σε αυτή τη ζωή. Όσο προσεκτικός είναι με όλα και όσες ευθύνες και να έχει επωμιστεί φέρνοντας τις εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, φαίνεται τελικά πως όταν πρόκειται για τον εαυτό του δεν είναι τόσο υπεύθυνος, όπως φάνηκε από μια νεά μελέτη που έγινε στο Ορλάντο των ΗΠΑ. 

Η νέα αυτή εθνική έρευνα διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 80 τοις εκατό των ανδρών θα μπορούσε να θυμηθεί τη μάρκα και το μοντέλο του πρώτου αυτοκινήτου τους, αλλά μόνο περίπου το μισό θα μπορούσε να θυμηθεί πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανε check-up. Η μελέτη χρησιμοποίησε δείγμα 1000 μεσήλικων ανδρών, με τους μισούς να αδυνατούν να θυμηθούν πότε πραγματοποίησαν  έναν πλήρη έλεγχο της υγείας τους, αφήνοντας έτσι ξεκάθαρα να εννοηθεί πως αυτό τοποθετείται χρονικά πολύ πίσω. Αν κρίνουμε πως ταcheck-up πρέπει να είναι ετήσια, τότε μια τέτοια αδυναμία ανάσυρσης της συγκεκριμένης πληροφορίας δημιουργεί ανησυχία στο κατά πόσον οι άντρες προσέχουν όσο θα έπρεπε τους εαυτούς τους. 

Οι επιστήμονες έβγαλαν το συμπέρασμα πως αυτό είναι χαρακτηριστικό των ανδρών που δεν δείχνει να αλλάζει όσο θα έπρεπε με το πέρασμα των χρόνων, σε αντίθεση με τις γυναίκες που έχει αποδειχθεί πως η ενημέρωση γύρω από τα θέματα υγείας τις έχει επηρεάσει περισσότερεο με αποτέλεσμα να προσέχουν παραπάνω. Ας ενθαρρύνουμε τους άντρες μας να προσέχουν περισσότερο και να κάνουν τακτικό έλεγχο, γιατί τους αγαπάμε και τους θέλουμε κοντά μας υγιείς και χαρούμενους!

Φωτογραφία: Shutterstock

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Σχετικά άρθρα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.