www.dearmom.gr

Αρχική/ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ/Γυναίκα/6 απλές συνήθειες των ανθρώπων που ζουν μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή

6 απλές συνήθειες των ανθρώπων που ζουν μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
6 απλές συνήθειες των ανθρώπων που ζουν μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή

Από την Ελένη Οικονόμου

Πολλοί συνδέουν – και ειδικά στις μέρες μας- την ευτυχία με την οικονομική επιφάνεια και την κοινωνική καταξίωση.  Όσοι τα έχουν πετύχει και τα δύο ομολογούν συχνά ότι οι δύο αυτοί πολυπόθητοι στόχοι δεν αποτέλεσαν εν τέλει το εισιτήριο τους για μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή.

Και ενώ οι απόψεις διίστανται στο αν το χρήμα ή η καριέρα είναι σε θέση να μας κάνουν να νιώσουμε πιο πλήρεις, οι ειδικοί τονίζουν ότι ο μοναδικός παράγοντας ευτυχίας, είναι ένας,  ξεκινά από εμάς τους ίδιους και δεν είναι άλλος από τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Τόσο τα θετικά, όσο και τα αρνητικά συναισθήματα γεννιούνται μέσα μας, θρέφονται από τις σκέψεις μας και προβάλλονται στο στενό μας περιβάλλον,  με αποτέλεσμα να γινόμαστε τελικά οι ίδιοι δέκτες της θετικής ή της αρνητικής προδιάθεσής μας.

Όσο υπερ-απλουστευμένο και αν ακούγεται αυτό, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι φαίνεται ότι συνδέονται από έναν κοινό παρονομαστή μιας θετικής στάσης απέναντι στη ζωή, η οποία εκφράζεται μέσα από συγκεκριμένες  καθημερινές συνήθειες.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Δεν μιλούν παρορμητικά

Σίγουρα στην καθημερινότητά θα συμβαίνουν πράγματα που μπορεί να σε εξοργίσουν. Αν αφήσεις την ένταση της στιγμής να σε κυριεύσει, είναι βέβαιο ότι πάνω στο νεύρα σου μπορεί να ξεστομίσεις λόγια βαριά, που ενδεχομένως να μην τα εννοείς καν. Το να καταφέρεις να επιβληθείς στην παρόρμηση της στιγμής που θα σε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια έκρηξη, μπορεί να σε σώσει από πολλά αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός και η οργή και φυσικά από ρήξεις με ανθρώπους από τους οποίους δεν θες πραγματικά να απομακρυνθείς.

Αποδέχονται το παρελθόν τους

Οι εμπειρίες μας, τα πάθη και τα λάθη μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας και αναφαίρετο μέρος της προσωπικότητάς μας. Με το να αρνούμαστε το παρελθόν μας ή να μην συγχωρούμε τον εαυτό μας για τα λάθη που έχουμε κάνει, είναι σα να μην αποδεχόμαστε τον πυρήνα της ύπαρξής μας. Και είναι βέβαιο, ότι χωρίς την αποδοχή της μέχρι τώρα πορείας μας , είναι αδύνατο να χαράξουμε οποιοδήποτε νέο δρόμο για το μέλλον.

Φροντίζουν το σώμα τους

Πέρα από τα αισθητικά πρότυπα της εποχής, το να φροντίζουμε και να προσέχουμε το σώμα μας αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης προς τον εαυτό μας. Το σώμα μας είναι ο ναός μας και η καλή του διατήρηση, μέσω της σωστής διατροφής και της άσκησης, αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ανθίσει το μυαλό και η σκέψη μας.  Ας μην ξεχνάμε ακόμα ότι όταν μας ικανοποιεί η εικόνα μας, έχουμε ταυτόχρονα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Δεν ασχολούνται με κουτσομπολιά

Πολύ συχνά μπορεί να μπαίνουμε στον πειρασμό της «ευγενούς κοινωνικής κριτικής». Στην πραγματικότητα όμως, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να σπαταλούμε τον πολύτιμο χρόνο μας σε συζητήσεις που δεν μας ωφελούν πουθενά. Το καλύτερο λοιπόν που έχουμε να κάνουμε είναι να επενδύουμε την ενέργεια και τη σκέψη μας  σε πράξεις που μπορούν ουσιαστικά να βελτιώσουν τη ζωή μας.

Συναναστρέφονται με θετικούς ανθρώπους

Όλοι έχουμε παραδείγματα ατόμων από το περιβάλλον μας  που έχουν μια μάλλον μίζερη στάση ζωής ή που εκφράζονται με αρνητισμό σχεδόν για το οτιδήποτε. Όμως οι συναναστροφές μας, επηρεάζουν υποσυνείδητα και τη δική μας οπτική για τα πράγματα. Είναι σημαντικό λοιπόν να επιλέγουμε θετικές επιρροές στη ζωή μας, που ενθαρρύνουν τα ταλέντα μας και αφήνουν τα θετικά χαρακτηριστικά μας να εκφραστούν ελεύθερα.

Δεν είναι «τσιγκούνηδες»  με τα χρήματα, τον χρόνο και τα αισθήματα τους

Η εποχή επιτάσσει περισσότερο από ποτέ την αλληλεγγύη. Το συναίσθημα της προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη , είτε μέσω υλικών αγαθών εφόσον έχουμε τη δυνατότητα, είτε μέσω του εθελοντισμού και της ψυχολογικής υποστήριξης, είναι ικανό να μας κάνει να αισθανθούμε πλήρεις, να νιώσουμε πραγματικά χρήσιμοι και να μας χαρίσει πολύ μεγάλη ικανοποίηση.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google Pin it! Share on Linkedin
Σχετικά άρθρα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.